ဆိုင္အျပင္အဆင္ေလး.. အတြင္းဘက္ကေန အျပင္ကို ႐ိုက္တာဆိုေတာ့ နည္းနည္းေမွာင္သြားတယ္။ |
အဲဒါေန႔ ေန႔လည္ အဲ႔ဒီအစ္မကို ဝင္ေခၚၿပီး "The Taj" ရိွတဲ႔ ရန္ကုန္၊ ေအာင္ဆန္းကြင္း၊ City Mart ေဘး၊ ပန္းဆိုးတန္းလမ္းဘက္ျခမ္း ကို ေရာက္လာခဲ႔ရတယ္။ ကားရပ္ဖို႔ ေနရာ မလံုေလာက္ေပမယ္႔လည္း လူတုိင္းက ဟိုလမ္းေဘး ဒီလမ္းေဘး ထိုးရပ္ေနၾကေတာ့ လံုေလာက္သလိုလိုေတာ့ ျဖစ္ေနပါတယ္။ ဆိုင္နာမည္ ဆုိင္းဘုတ္ကေတာ့ ကုလားစာ ေလးလိုလိုပဲ ႐ုတ္တရက္ၾကည့္ရင္။
ဆိုင္ေလးထဲဝင္ေတာ့ အေတာ္ေလး ေခတ္မီတဲ႔ပံုစံအျပင္အဆင္ေလးနဲ႔ ေဈးႀကီးမယ္႔ ဟန္ပန္ေလးေပါ႔။ ဆိုင္က်ဥ္းေပမယ္႔ စားပြဲေတြကို လူမ်ားမ်ားဆံ႔မယ္႔ အေနအထားေလး ခင္းက်င္းထားပါတယ္။ ဝန္ေဆာင္မႈေပးတဲ႔သူေတြကလည္း ေဖာေရြေကာင္းမြန္ၾကတယ္။ ကၽြန္ေတာ္ကေတာ့ စားပြဲေပၚမွာ အသင့္ခင္းက်င္းထားတဲ႔ ပန္းကန္ခြက္ေယာက္ေတြထဲက ေရတေကာင္းပံု ေသာက္ေရခြက္ေလးကို အရမ္းသေဘာက်မိတယ္။ ကိုယ္႔ဟာကိုယ္ အိႏိၵယမွာ ထမင္းစားေနရသလိုပဲ။
Menu ထဲကေန စားခ်င္စိတ္ေပၚေနတဲ႔ အစားအေသာက္ေတြ ေရြးမွာျဖစ္တယ္။ သူတို႔ကလည္း လူစားမ်ားတာေလးေတြ ဝုိင္းၿပီး အၾကံျပဳေပးၾကပါတယ္။ စားျဖစ္တာက -
(၁) Tandoori Chicken ၾကက္ကင္
(၂) Punjabi Chole အာလူးပဲလံုးဟင္း
(၃) Mutton Dahiwalla ဆိတ္သားဒိန္ခ်ဥ္ဟင္း
(၄) Saffron Rice ထမင္းအဝါ
(၅) Butter Naan ေထာပတ္နံျပား
(၆) ပဲအနီဟင္း
ေပါင္း ၆ မ်ဳိး မွာျဖစ္သြားတယ္။ သူက သံုးေယာက္စာ အတြက္ေတာ့ အေတာ္ေလး ဗိုက္တင္းေစတယ္။ ထမင္းအဝါ ကေတာ့ တစ္ေယာက္စာ ေက်ာ္ေက်ာ္ေလးဆိုေတာ့ ထမင္းမ်ားမ်ားစားတတ္သူေတြက တစ္ေယာက္တစ္ပြဲ မွာစားတာ ေကာင္းတယ္။ သူ႔မွာ တျခား ထမင္းအမ်ဳိးအစားေတြလည္း ရိွေသးတယ္။ ဥပမာ ဒံေပါက္ထမင္းလိုမ်ဳီးေပါ႔။ ဆိတ္သားဒိန္ခ်ဥ္ဟင္းေလးကေတာ့ အေတာ္ေလး ေကာင္းတယ္။ မအီဘူး။ မညီႇဘူး။ လာခ်ေပးတုန္းက ဒိန္ခ်ဥ္ကို ဟင္းေပၚ စမ္းထားတာက တကယ္႔ စားခ်င္စရာႀကီး။ ၾကက္ကင္ကလည္း ေမႊးေမႊးေလး။ သံပုရာသီးညႇစ္စားလိုက္ေတာ့ အိုး... ဘယ္လိုေျပာရမလဲ ဆိုတာမ်ဳိး ျဖစ္သြားတယ္။ ဒီထဲမွာ ကၽြန္ေတာ္ တကယ္ႀကိဳက္သြားတာက အာလူးပဲလံုးဟင္း။ အစပ္အဟပ္ အရမ္းတည့္တာပဲ။ ခ်ဥ္ျပံဳးျပံဳးေလးနဲ႔ စားလို႔ ၿမိန္လိုက္တာ ေျပာမေနပါနဲ႔။
ခံတြင္းဖြင့္စာ ေခၚရမလားဘဲ... ပါပလာေၾကာ္ေလးနဲ႔ ၾကက္သြန္ဥနီ၊ ၿပီးေတာ့ အရြက္သုပ္ အခ်ဥ္ နဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴအခ်ဥ္
|
ၾကက္သြန္ဥနီ၊ ၿပီးေတာ့ အရြက္သုပ္ အခ်ဥ္ နဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴအခ်ဥ္ |
စားလို႔ေကာင္းတဲ႔ Saffron Rice ထမင္းအဝါ |
ကၽြန္ေတာ္ အရမ္းႀကိဳက္တဲ႔ ခ်ဥ္ျပံဳးျပံဳး Punjabi Chole အားလံုးပဲလံုးဟင္း |
ထမင္းနဲ႔ဆမ္းစားလို႔ေကာင္းတ |
အရသာေမႊးေမႊးနဲ႔ Tandoori Chicken ၾကက္ကင္ |
မအီ၊ မညႇီ တဲ႔ ဆိတ္သားဒိန္ခ်ဥ္ဟင္း... ဒိန္ခ်ဥ္ေလးကို အေပၚက ဆမ္းထားတာ သေရယိုစရာပါပဲ။ |
ေျပာခ်င္ေဇာႀကီးသြားလို႔ က်န္ခဲ႔တယ္။ ေစာေစာက ဟင္းေတြ ေစာင့္ေနတုန္းမွာ ပါပလာေၾကာ္ ကို ၾကက္သြန္နီ၊ အခ်ဥ္ စတာေတြနဲ႔ စားရတာေလး ခံတြင္းဖြင့္စာအျဖစ္ စားၾကေသးတယ္။ သူ႔ၾကက္သြန္နီေလးက မမႊန္ဘဲ အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္။ ပါပလာေၾကာ္ေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္လြန္းတယ္။ အိႏၵိယအစားအစာေတြ သိပ္မႀကိဳက္တဲ႔ ကၽြန္ေတာ္ေတာင္ ဒီဆုိင္က လက္ရာကို သေဘာအရမ္းက်သြားမိတယ္ဆိုတာ ဝန္ခံပါတယ္။ ေစာေစာက ေျပာသလို ထမင္းက အိုးေလးေသးေသးေလးထဲ တစ္ေယာက္စာ ေက်ာ္ေက်ာ္ေလး ထည့္ထားတာ ဆိုေတာ့ ဘယ္ဝမလဲေနာ္။ ကံေကာင္းခ်င္ေတာ့ ေထာပတ္နံျပားေလး မွာထားတယ္ေလ။ အဲဒါေလးနဲ႔ ဟင္းေတြကို တြဲစားပစ္လိုက္တာေပါ႔။ ဒါလည္း အေတာ္ေလး လိုက္ဖက္ေကာင္းမြန္ေနျပန္တယ္။
ထမင္းစားခါနီေလး ဟိုပံု ဒီပံု ပံုထည့္ထားတဲ႔ ကၽြန္ေတာ့ ရဲ႕ ပန္းကန္ |
ခ်ာပါတီ လို႔ ေျပာတာပဲ။ |
ဒါက Butter Naan ေထာပတ္နံျပား... |
ကၽြန္ေတာ္ အႀကိဳက္ဆံုး မလိုင္ အခ်ဳိတည္းစရာ |
ဘဝမွာ ပထမဦးဆံုးေသာက္ဖူးပါတဲ႔ မဆလာလက္ဘက္ရည္... |
ဒါေလးေတြ စားလို႔ မ်က္လံုးေလးေတြလည္း စင္းလာေရာ အစာပိတ္အျဖစ္ ဗူးေလးထဲကေန စမံုစပါးနဲ႔ သၾကားလံုးေလးေတြ ေရာရာကို ဇြန္းေလးနဲ႔ ဆိုင္က ဝန္ထမ္းေတြက လက္ထဲ ထည့္ေပးတယ္။ တစ္ခါမွ မစားဘူးေတာ့ ကၽြန္ေတာ့မွာ ေၾကာင္ေတာင္ေတာင္နဲ႔။ အိမ္က Love Birds ငွက္ေလးေတြကို သတိရသြားတယ္။ ေအာ္ ငါလည္း သူတို႔ကို ဒီလုိမ်ဳိးေလးေတြ အစာေကၽြးခဲ႔တာပါလားလို႔။ ေတာ္ေတာ္ေလး တူပါတယ္။ စားရင္ေတာ့ ကြမ္းယာစားတဲ႔ ခံစားခ်က္မ်ဳိးေပါ႔။
ေဈးႏႈန္းကေတာ့ သူ႔ဆိုင္ရဲ႕ လက္ရာ၊ သူ႔ဆိုင္အျပင္အဆင္နဲ႔ ဝန္ေဆာင္မႈေတြ အားလံုးကို ခ်ိန္ထိုးၾကည့္ရင္ အေတာ္ေလး သက္သာတယ္လို႔ ေျပာရမယ္႔ဆိုင္ပါ။ လွ်ာအရသာအေျပာင္းအလဲေလးအျဖစ္ အိႏၵိယအစားအစာေတြ အဆင့္ျမင့္ျမင့္ စားခ်င္ရင္ ဒီဆုိင္ေလးကို ျမည္းစမ္းလွည့္ပါလို႔ တိုက္တြန္းခ်င္ပါတယ္။ ကၽြန္ေတာ္သြားတုန္းကနဲ႔ မတူတဲ႔ ခံစားခ်က္ေတြ ရိွရင္လည္း ေျပာျပပါဦး။ ၾကားပါရေစဗ်ာ။ အားလံုးပဲ ဝဝစား ႏုိင္ၾကပါေစ။
သီဟလုလင္
၁၉ ဇန္နဝါရီလ ၂၀၁၆
0 comments:
Post a Comment