Subscribe:

Pages

ႏႈတ္ခြန္းဆက္စကား

Photobucket
ကၽြန္ေတာ့ စိတ္ရဲ႕ ထြက္ေပါက္ေလး တစ္ေနရာကို အလည္ေရာက္လာေပးလို႔ ေက်းဇူးအထူးတင္ပါတယ္။

Sunday, December 06, 2015

ျပင္ဦးလြင္က ေန႔လည္စာ

ဝက္အေခါက္အသားကင္ ကို တြဲဖက္စားႏုိင္ဖို႔ ရွမ္းခ်ဥ္ေလး တည္ခင္းေပးပါတယ္။ ၾကက္သားခ်ပ္စပ္ဟင္းေလးကလည္း ရွမ္းအရသာေလး ပါဝင္ေနပါတယ္။ ျပင္ဦးလြင္ၿမိဳ႕က "ပန္ဆိုင္း" ရွမ္းစားေသာက္ဆိုင္ရဲ႔ လက္ရာမြန္ေတြပါ။

ကၽြန္ေတာ္ ဟိုးငယ္ငယ္ေလးတုန္းက ျပင္ဦးလြင္ကို အလည္သြားေတာ့ ဗိုက္ဆာဆာနဲ႔ စားလို႔အရမ္းေကာင္းခဲ႔တဲ႔ ရွမ္းထမင္းဆိုင္ေလးကို ေရာက္ၿပီး စားျဖစ္ခဲ႔တယ္။ သူက မႏၲေလး-လား႐ိႈးလမ္းမႀကီး ေဘးတင္ပဲ။ ဆြယ္တာဆိုင္တစ္ခုနဲ႔ နီးတယ္လို႔ေတာ့ မွတ္ထားလိုက္မိတယ္။ အရမ္းစားေကာင္းလိုက္တာလို႔ ေတြးမိေပမယ္႔ ဆိုင္နာမည္ကို မမွတ္ထားလိုက္မိဘူး။

ခု ႀကီးမွ ျပန္ေရာက္ေတာ့ အဲဒီဆုိင္ကို ဘယ္လိုမွ မမွတ္မိႏုိင္၊ ရွာမေတြ႔ႏိုင္ေတာ့ဘူး။ ၿပီးခဲ႔တဲ႔ တစ္ေခါက္ ျပင္ဦးလြင္ကို အလုပ္ကိစၥနဲ႔ေရာက္ေတာ့ ျပင္ဦးလြင္က မိတ္ေဆြအေဒၚတစ္ေယာက္က ေန႔လည္စာထမင္းကို ရွမ္းဆိုင္ေလးမွာ ေကၽြးမယ္ အရမ္းေကာင္းတာလို႔ ေျပာေတာ့ စိတ္ဝင္စားသြားတယ္။ ကၽြန္ေတာ္လိုက္ရွာေနတဲ႔ ဆိုင္ေလးမ်ားလားဆိုၿပီး။
ဆိုင္ကို ဆိုက္ဆိုက္ႀကီးေရာက္ေတာ့မွ ကၽြန္ေတာ္ ရွာေနတဲ႔ဆိုင္ဆိုတာ သိလိုက္ရတယ္။ ေဘးက ဆြယ္တာဆိုင္ေလးကိုလည္း မွတ္မိသြားတယ္။ ဒီေလာက္ ျဖတ္သြား ျဖတ္လာ လုပ္ေနတာေတာင္ မ်က္စိလွ်မ္းခ်က္က ပက္စက္တယ္။ ခုမွ ေသခ်ာမွတ္ထားလိုက္ျဖစ္တယ္။ ပန္ဆိုင္း ရွမ္းထမင္းဆိုင္တဲ႔။

တကယ္လို႔မ်ား ျပင္ဦးလြင္ေရာက္လို႔ သြားစားမယ္ဆိုရင္ေတာ့ Facebook Check-in ဝင္ရင္ ျမန္မာလို "ပန္ဆုိင္း ရွမ္းထမင္းဆိုင္" လို႔ ရွာမွ ရတယ္။

သူက လမ္းေဘးဆိုင္ေလးေပမယ္႔ ႏွစ္ေပါင္းမ်ားစြာ လူႀကိဳက္မ်ားေနဆဲ၊ ခရီးသြားေတြ တခုတ္တရ ဝင္စားရတဲ႔ဆိုင္ေလးပါ။ ရွမ္းရနံ႔ေလး သင္းသင္းနဲ႔ ထမင္းကို ပံုစား စတိုင္နဲ႔စားမလား (ထမင္းတစ္ပြဲ စိတ္ႀကိဳက္ဟင္း ၃မ်ဳိးေလာက္နဲ႔ ပြဲျပင္တာမ်ဳိး)၊ ႀကိဳက္ရာဟင္းမွာၿပီးစားမလား။ အကုန္ရတယ္။

ဆိုင္က သပ္သပ္ရပ္ရပ္ သန္႔သန္႔ရွင္းရွင္းေလး။ ေရြးခ်ယ္စရာဟင္းလ်ာလည္း စံုတယ္။ တ႐ုတ္ဟင္းနဲ႔ ရွမ္းဟင္းေလးေတြရတယ္။ အဲဒီေန႔ကေတာ့ ကၽြန္ေတာ္က ဝက္ေခါက္ကင္၊ ၾကက္ခ်ဥ္စပ္၊ ကတက္ခ်ဥ္ဝက္သားေၾကာ္၊ ကိုက္လန္ရြက္ေၾကာ္ ေတြမွာစားျဖစ္တယ္။ ဝက္ေခါက္ကင္ကို တို႔စားဖို႔ အအီေျပ ရွမ္းအခ်ဥ္ေလး စီစဥ္ေပးတယ္။ ကတက္ခ်ဥ္ကို ဝက္သားနဲ႔ ေၾကာ္ထားတာကေတာ့ လွ်ာလည္သြားတယ္။ တစ္ခါမွ အဲလို မစားဖူးခဲ႔ဘူးေလ။ ကိုက္လန္ရြက္ကေတာ့ ေဒသထြက္မို႔ထင္ပါရဲ႕ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ရိွတယ္။ ၾကက္ခ်ဥ္စပ္ဟင္းေလးက ရွမ္းနံ႔သင္းသင္းေလးနဲ႔ စားၿမိန္လိုက္တာ။ အရည္ေသာက္ အေနနဲ႔ေတာ့ ရွမ္းရိုးရာ မပ်က္ စြန္တန္ဟင္းခ်ဳိေလးေပါ႔။



ေဒသထြက္ လတ္ဆတ္တဲ႔ ကိုက္လန္ကို ရွမ္းအရသာေလးပါေအာင္ ေၾကာ္ထားတဲ႔ ျပင္ဦးလြင္ၿမိဳ႕ "ပန္ဆိုင္း" ရွမ္းစားေသာက္ဆိုင္ က လက္ရာ။


ထူးထူးျခားျခား ကတက္ခ်ဥ္ ကို ဝက္သားနဲ႔ ေၾကာ္ထားတဲ႔ ျပင္ဦးလြင္ၿမိဳ႕ "ပန္ဆိုင္း" ရွမ္းစားေသာက္ဆိုင္က လက္ရာ။

ႏွစ္ေတြၾကာတာေတာင္ ေကာင္းျခင္းအစဥ္အလာေတြ ထိန္းထားႏုိင္တဲ႔ ဒီ ပန္ဆိုင္း ရွမ္းထမင္းဆိုင္ေလးက မႏၲေလး-လား႐ိႈးလမ္းေပၚက မႏၲေလးက လာမယ္ဆိုရင္ လမ္းရဲ႕ ညာဘက္ျခမ္းမွာ ရိွေနပါတယ္။ ၾကံဳခဲ႔ရင္ေတာ့ ဝင္ၿပီး ျမည္းစမ္းၾကည့္ဖို႔ တိုက္တြန္းခ်င္ပါတယ္။


သီဟလုလင္
၂၀ ႏိုဝင္ဘာလ ၂၀၁၅
Foodaholic - Myanmar အတြက္ ေရးခဲ႔သည္။

0 comments: