တေလာက ကၽြန္ေတာ္ မႏၲေလးဘက္ အလည္ေရာက္တုန္း မံုရြာကိုသြားဖို႔ အေၾကာင္းဖန္လာခဲ႔တယ္။ ကၽြန္ေတာ္ မလိုက္လည္းျဖစ္တဲ႔ ဒီခရီးကို အားႀကိဳးမာန္တက္ လိုက္သြားမိတဲ႔ အဓိက အေၾကာင္းကေတာ့ အညာေဒသေတြရဲ႕ အစားအေသာက္ေလးေတြ ေတြ႔လိုေတြ႔ျငား လိုက္ၾကည့္လိုက္စားခ်င္မိတာေၾကာင့္ပါပဲ။ မႏၲေလးကေန မနက္ပိုင္းထြက္လာခဲ႔တာ ေညာင္ပင္ဝန္းရြာကိုေရာက္ေတာ့ ေန႔လည္ ထမင္းစားခ်ိန္ျဖစ္ေနၿပီ။ ေညာင္ပင္ဝိုင္းမွာက ခုလို မံုရြာဘက္ထြက္လာတဲ႔ကားေတြ တစ္ေထာက္နားေလ႔ရိွၾကတယ္။ အမွတ္တရ လက္ေဆာင္၊ ေဒသထြက္အစားအစာေလးေတြ ဝယ္တဲ႔ေနရာဆိုလည္း မမွားဘူးေပါ႔။ ဒီေညာင္ပင္ဝန္းက ေနာက္တစ္ခု နာမည္ႀကီးတဲ႔အေၾကာင္းရိွေသးတယ္။ အဲဒါက ျမန္မာထမင္းပံုစားအေနနဲ႔ စားလို႔ေကာင္းသလို၊ အေၾကာ္မ်ဳိးစံု ဝယ္စားလို႔ရႏိုင္တာပါပဲ။
ကၽြန္ေတာ္တို႔က ရွမ္းထမင္းပံုစားနဲ႔က ရင္းႏွီးေနတာၾကာၿပီ၊ ျမန္မာထမင္းပံုစားကေတာ့ ေတြ႔ရခဲတယ္ေပါ႔။ အမွန္ေျပာရရင္ ကၽြန္ေတာ္က အဲဒီရက္ေတြက ထမင္းစားရင္ အႏွစ္ေတြနဲ႔ မစားခ်င္တာေၾကာင့္ ထမင္းစားဖို႔ ကားနားတဲ႔အခ်ိန္ "ေရႊအင္းဝ" ဆိုင္ထဲဝင္ၿပီး သူတို႔ဆိုင္ထဲက စားပြဲေတြေပၚ အသင့္ခင္းက်င္းထားတဲ႔ အေၾကာ္မ်ဳိးစံုစီ မ်က္စိကေရာက္သြားတယ္။ အေၾကာ္မ်ဳိးစံုဆိုလို႔ ရန္ကုန္မွာေရာင္းသလို ဗယာေၾကာ္၊ ဘူးသီးေၾကာ္၊ အားလူးေၾကာ္ ေတြလို႔မထင္နဲ႔ဦးေနာ္။ သူတို႔ အေၾကာ္စံုက ထမင္းနဲ႔ တြဲစားလို႔အဆင္ေျပတဲ႔ ငံုးေၾကာ္၊ စာကေလးေၾကာ္၊ ၾကက္ေၾကာ္ စတဲ႔ ဟင္းအျဖစ္ စားလို႔ၿမိန္တဲ႔ အေၾကာ္မ်ဳိးစံုပါ။
ဒီေတာ့ ကၽြန္ေတာ္လည္း လိုက္လုိက္ဖက္ဖက္ျဖစ္ေအာင္ဆိုၿပီး ထမင္းဆီဆမ္းကို ၾကက္ဥမက်က္တက်က္ေၾကာ္ေလးနဲ႔ မွာလိုက္တယ္။ သူတုိ႔က ထမင္းဆီဆမ္းထဲကို ေျမပဲေၾကာ္ေလးေတြပါ ျဖဴးေပးေသးေတာ့ ပိုလို႔ စားေကာင္းေနေသးတယ္။ အစပ္လို႔မွာရင္ င႐ုတ္သီးေၾကာ္ေလး ျဖဴးေပးပါတယ္။ ဟင္းသက္သက္ မမွာေတာ့ဘဲ၊ ကိုယ္႔ေရွ႕မွာ ရိွေနတဲ႔ထဲက အေၾကာ္ေတြကို စိတ္ႀကိဳက္ေရြးစားလိုက္တယ္။ သူက ပန္းကန္သတ္သတ္စီနဲ႔ အေၾကာ္မ်ဳိးစံုကို ထည့္ေပးထားေပမယ္႔ ကိုယ္က တစ္ေခ်ာင္းစားရင္ တစ္ေခ်ာင္းစာ၊ တစ္ခုစားရင္ တစ္ခုစာပဲ ေပးရတာပါ။ ဒီေတာ့ ကိုယ္မႀကိဳက္တဲ႔ အေၾကာ္ဆိုရင္လည္း တစ္ေခ်ာင္း တစ္ခု ေလာက္နဲ႔ ေတာ္လိုက္လို႔ရတယ္။ ႏွေျမာေနစရာမလိုဘူးေပါ႔။ ကၽြန္ေတာ္က ငံုးတို႔ စာကေလးတို႔ေတာ့ မစားရဲဘူး။ ၾကက္ေၾကာ္ကိုလည္း အတံုးႀကီးေတြ (ရင္ပံု၊ ေပါင္) ခ်ေပးထားၿပီး ကိုယ္က ႏႊင္ေပးဖို႔ ေတာင္းဆိုရင္ ဆိုင္က ကေလးမေလးေတြက ႏႊင္ၿပီး ျပန္ေပးပါတယ္။ တစ္တံုး၊ ႏွစ္တံုး ႀကိဳက္သေလာက္ႏႊင္ခိုင္းလို႔ရတယ္။
ဒီအေၾကာ္ေတြထဲမွာ ကၽြန္ေတာ္ အရသာေတြ႔မိတာက ႏို႔ခဲေၾကာ္၊ ဆိတ္သားလံုးေၾကာ္နဲ႔ အသည္းအျမစ္ေၾကာ္ ေတြပဲ။ ဆိတ္သားလံုးေတြကိုေတာ့ ေလးလံုးတြဲၿပီး တုတ္ထိုးထားတယ္။ ပုဇြန္ေၾကာ္၊ ငါးေသးေၾကာ္ေလးေတြလည္း စားေကာင္းတယ္။ သူတို႔ကိုလည္း ၄ ေကာင္တြဲ ၅ ေကာင္တြဲေလးေတြ တုတ္ထိုးေၾကာ္ေရာင္းသလို၊ ဂ်ဳံနဲ႔ကပ္ေၾကာ္ၿပီးလည္း ေရာင္းေသးတယ္။ အဲ႔က်မွ စ စားဖူးၿပီး လွ်ာလည္သြားတာက တြင္းပိုးေၾကာ္ပါပဲ။ ေတာ္ေတာ္ေလး စားေကာင္းတယ္။ တြင္းပိုးေၾကာ္ကို ပုဇြန္ခြက္ေၾကာ္ပံုစံေလး အဝိုင္းေၾကာ္ထားတယ္။
အဲဒီေန႔ကေတာ့ ဗိုက္သိပ္မဆာေပမယ္႔ စားေကာင္းလို႔ အေတာ္ေလး စားဝင္သြားတယ္။ အဲေလာက္ေကာင္းမယ္လို႔ မေမွ်ာ္မွန္းခဲ႔မိတာေတာ့ အမွန္ပါ။ ဒါနဲ႔ ရွင္းမယ္လုပ္ၿပီး ေဈးေမးေတာ့ အေတာ္ေလး သက္သာေနျပန္တာ သိလိုက္ရေတာ့ ပိုၿပီး အမွတ္ေပးမိသြားတယ္။
ငါးေၾကာ္ - ၅၀၀ က်ပ္၊ ၾကက္ေၾကာ္ - ၁၅၀၀ က်ပ္၊ ငံုးေၾကာ္ - ၁၀၀၀ က်ပ္၊ ဆိတ္လံုးေၾကာ္ - ၂၀၀ က်ပ္၊ တြင္းပိုးေၾကာ္ - ၂၀၀ က်ပ္၊ ပုဇြန္ေၾက္ာ - ၂၀၀ က်ပ္၊ ႏို႔ခဲေၾကာ္ - ၂၀၀ က်ပ္၊ စာကေလးေၾကာ္ - ၂၀၀ က်ပ္၊ ၾကက္ျမစ္ၾကက္သည္းေၾကာ္ - ၄၀၀ က်ပ္၊ ၾကက္အူေခ်ာင္း - ၂၀၀ က်ပ္၊ ထမင္းဆီဆမ္း (ၾကက္ဥေၾကာ္) - ၈၀၀ က်ပ္ ပါတဲ႔ဗ်ာ။
အၾကံျပဳခ်င္တာေလး တစ္ခုေတာ့ရိွတယ္။ လက္ေဆးဖို႔ ေနရာသန္႔သန္႔ေလး စီစဥ္ေပးထားရင္ ပိုေကာင္းမယ္။ ကၽြန္ေတာ္ လက္သြားေဆးဖို႔ သြားတဲ႔အခ်ိန္ လက္ေဆးစရာေနရာအေနအထားက သိပ္အဆင္မေျပလွဘူး။ ဒါေလးတစ္ခုပါပဲ။
အဲ႔ဒီဘက္ကို အလည္ေရာက္ခဲ႔မယ္ဆိုရင္ေတာ့ အရသာေကာင္းၿပီး ေဈးခ်ဳိတဲ႔ ေညာင္ပင္ဝန္းက ထမင္းဆိုင္ေလးေတြဆီ စားၾကည့္လွည့္ပါဦး သူငယ္ခ်င္းတို႔ေရ။
သီဟလုလင္
၈ ဇြန္လ ၂၀၁၆
(Foodaholic Myanmar page အတြက္ ေရးသားခဲ႔သည္။)
0 comments:
Post a Comment